tandlæge

3 tips til bedre mundhygiejne

3 tips til bedre mundhygiejne

advertorial

Mundhygiejne betyder meget i dagligdagen. Det er med til at sikre, at man ikke har dårlig ånde, det er med til at sikre, at man ikke får en masse huller i tænderne, og det er med til, at man får et smukkere smil. Men hvordan får man en god mundhygiejne? Det kommer vi ind på i dette indlæg.

image

Børst tænder mindst 2 gange dagligt

Det anbefales, at man sørger for at børste sine tænder mindst 2 gange dagligt. Det anbefales, at man gør det hver morgen og hver aften. Det gør det, fordi man om aftenen har gået en hel dag og spist og drukket ting, som man gerne skal have fjernet bakterierne fra. Om morgenen har man sovet en hel nat, og potentielt fået rigtig dårlig ånde og fremprovokeret nye bakterier.

Brug mundskyld

Hvis du vil have god ånde hver dag, så er det en god idé at bruge mundskyld. Det er det, fordi mundskyld er en bakterie dræber, og fordi det typisk laves med mint eller lignende, så man får bedre ånde. Det gode ved mundskyld er, at det kan komme ind i de kroge, hvor man ikke kan komme ind med tandbørste eller tandtråd.

Brug tandtråd

Det er ikke alt der kan fjernes med en tandbørste eller mundskyld, og derfor er det en god idé at bruge tandtråd på daglig basis. Tandtråd kan komme ind mellem de tænder der sidder tæt sammen, og kan derved fjerne rester af mad og bakterier, som man ellers ikke vil få fjernet. Tandtråd er en fantastisk måde at undgå huller, da det netop fjerner de bakterier, som ellers vil få lov til hygge sig selv, og potentielt være begyndelsen på huller.

Hvis du ønsker flere råd til hvordan du kan få bedre mundhygiejne, så anbefaler vi, at du tager fat i din lokale tandlæge, som med garanti vil kunne vejlede på området.