Misbrugscenter

Afhængig af smertestillende medicin? Kontakt et professionelt misbrugscenter

image

Igennem de seneste år er der kommet øget fokus på misbrug og afhængighed af receptpligtig medicin. Især de såkaldte opioider er i søgelyset som en særligt afhængigheds dannende afart af smertestillende og muskel afslappende præparater. Opioider er syntetiske stoffer, som opfører sig som opiater, og som man tidligere har forestillet sig ikke skabte samme afhængighed.

Det er dog senere kommet frem, at mange af de smerte patienter, som i længere perioder har modtaget opioider som smertestillende medicin, udvikler en afhængighed, som kan sammenlignes med afhængighed af opiater så som heroin eller morfin. Og faktisk er abstinenserne, når man ikke får sit stof, at sammenligne med en narkomans symptomer under afgiftning.

Kom af med pillemisbruget med en professionel behandling på et misbrugscenter

Derfor er det vigtigt, at du søger professionel hjælp, hvis du skulle være kommet ud i et forbrug af smertestillende eller beroligende medicin, som du ikke længere er herre over. Hvis du føler, at du ikke kan fungere uden dine piller, også selv om du ikke længere har smerter, er det et tydeligt tegn på, at du har udviklet et afhængigheds baseret misbrug. Og du har brug for hjælp til at vænne dig af med denne selvmedicinering, inden det går ud over hele dit liv, din familie, og dit eksistensgrundlag.

Du kan for eksempel søge hjælp på et center for misbrugsramte, som for eksempel Behandlingscenter Stien. Her finder du en stab af dygtige læger, sygeplejersker, terapeuter og andre behandlere med erfaring og ekspertise inden for misbrugsbehandling.

Desuden er der til Behandlingscenter Stien knyttet en række uddannede misbrugs konsulenter, som selv er tidligere misbrugere, og som har gennemført et afvænningsforløb efter samme model, som du vil gennemgå. På den måde er du altid sikker på at kunne få den omsorg og empati, som du har brug for på din vej til en stoffri tilværelse.

Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk