Misbrugscenter

Hvilke typer af misbrug kan føre til et misbrugscenter?

Hvilke typer af misbrug kan føre til et misbrugscenter?

Det kan ofte blive en diskussion mellem den påståede misbruger og de nærmeste, om der reelt er tale om et misbrug eller ej.

Ofte vil misbrugeren benægte denne påstand fra venner og familie, selvom tegnene er tydelige for langt de fleste udefra, at den er gruelig galt med vedkommende.

Men ofte har misbrugeren skyklapper på og prøver at finde smuthuller eller bortforklaringer til, hvorfor et besøg på et misbrugscenter er “alt for langt ude” og “ikke kommer på tale”.

Der findes ellers rigtig mange gode behandlingscentre og behandlingshjem derude, hvor man kan fremhæve et sted som stien behandlingscenter, men det kan være et fedt, hvis misbrugeren ikke vil overveje dette forslag eller tilbud.

Problemet med misbrug skal nemlig være virkelig langt ude, før man eventuelt kan få det på tale, at der skal være snak om en tvangsindlæggelse.

Dette kan blandt andet skyldes, at misbrugeren måske ikke har et mere “konventionelt” misbrug, som de fleste mennesker kender til og har hørt om, og som måske ikke figurerer øverst i statistikkerne over de mest hyppige former for misbrug.

Nogle gange man kan måske ligefrem grine lidt af det, når man hører, hvilke typer af ting, man kan have et misbrug af, men der er absolut ingen grund til at grine ad det, da det er dybeste alvor for den ramte – også selvom vedkommende måske ikke selv kan se det.

De mest kendte former for misbrug relaterer sig ofte til ting som alkohol og diverse former for narkotika.

Men vidste du, at man også kan være afhængig af sex, motion, arbejde, elektronik og ret så meget andet?

Man kan lidt groft sige, at hvis man overbruger i et alt for stort omfang af noget, om det så er en fysisk genstand eller en aktivitet, så kan det hurtigt kamme over og betegnes som et misbrug.

Kender du således nogen, der har et mere atypisk misbrug, så kan det sagtens være, at et besøg på et misbrugscenter skal komme på tale alligevel.