melatonin

Hvordan kan jeg hæve mit melatonin niveau naturligt?

Hvordan kan jeg hæve mit melatonin niveau naturligt?

Der er mange, som efterspørger melatonin som kost tilskud. Desværre må melatonin ikke forhandles i håndkøbs version på det danske marked. Der er ret strenge regler for salg af melatonin i Danmark – og derfor skal du have melatonin på recept, hvis du ønsker at benytte dig af det. Men det er slet ikke sikkert, at det er nødvendigt. Du kan nemlig gøre en masse for selv at højne niveauet af melatonin som frigives i din krop – med helt naturlige midler.

Mørklæg dit soveværelse

I virkeligheden er det meget simpelt. Melatonin frigives, når det er mørkt. Derfor skal du sørge for, at der er mørkt og roligt omkring dig inden sengetid. Soveværelset skal være frit for diverse skærme – det være sig tv, laptops, smartphones og tablet. Det helt særlige lys fra disse skærme narrer nemlig hjernen til at tro, at det stadig er højlys dag. Og da mennesket er indrettet til at sove, når det er nat, og være vågent om dagen, vil hjernen holde dig vågen ved at holde igen på melatonin. Så får du svært ved at falde i søvn. Derfor: Ingen skærme i soveværelset.

Du skal også sørge for at få lys, luft og motion i løbet af dagen. En halv time er nok. Når kroppen udsættes for frisk luft og sollys, og du får rørt dig, kan den naturlige balance mellem serotonin og melatonin genoprettes.

Endelig kan du sørge for at få masser af tryptofan gennem kosten. Tryptofan er en amino syre, som vi ikke danner naturligt i kroppen, og som derfor skal indtages gennem fødevarer så som kød, fede fisk, nødder og kerner samt mejeri produkter. Du kan også prøve det godkendte kost tilskud Zenbev, som er rigt på tryptofan, som stimulerer kroppens naturlige produktion af melatonin.

Læs mere om melatonin på melatoninguide.dk