generaliseret angst

Hvordan ved jeg om jeg lider af generaliseret angst?

Hvordan ved jeg om jeg lider af generaliseret angst?

Det kan godt være svært at bedømme, om man blot er et nervøst gemyt, eller om det konstante tankemylder og de mange bekymringer, som befolker eens hjerne i det daglige, er udtryk for en angst lidelse. Generaliseret angst er netop kendetegnet ved, at man til hverdag er tynget af bekymringer og katastrofe tanker.

Når man lider af svær generaliseret angst, kan man dårligt nok gå uden for en dør af ren og skær bekymring over, hvad der kan tilstøde én i mødet med verden – eller hvad der kan ske med hjemmet (indbrud, vandskade, ildebrand med mere) i eens fravær. Lider du af generaliseret angst, vil du typisk have en tendens til at udspille alle tænkelige worst case scenarier af en hvilken som helst situation i dit hoved. Du vil have vanskeligt ved at falde i søvn om aftenen, fordi alting skal vendes og drejes – og tankerne vil antage en tvangsagtig karakter.

Mange mennesker, som lider af generaliseret angst, føler ikke, at de kan give slip på tankerne, idet der så vil ske dem selv eller nogen, de holder af, noget forfærdeligt. Og det er ikke svært at forestille sig, hvorledes en sådan tilstand kan virke voldsomt invaliderende i forhold til det at føre en normal tilværelse.

Få hjælp til at slippe din angst

Hvis du kan nikke genkendende til de oven for beskrevne symptomer, er der god indikation for, at du lider af generaliseret angst. Og så bør du faktisk opsøge professionel hjælp med det samme. Du kan nemlig risikere, at din angst udvikler sig i en grad, så den overtager dit liv.

Hvis du vil undgå dette, kan du med fordel konsultere angst specialisten Kim Liljehult. Hos Kim Liljehult, som selv har førstehånds erfaring med angst, er du garanteret en på én gang personlig og professionel behandling for angst. Læs mere på https://www.angstekspert.dk/generaliseret-angst/