tandlæge

Lad din tandlæge hjælpe dig med at bevare dine tænder sunde og stærke

Lad din tandlæge hjælpe dig med at bevare dine tænder sunde og stærke

Har du glemt, hvornår du sidst var til tandeftersyn hos din tandlæge? Så er det på høje tid at ringe og booke en konsultation.

Hvorfor gå til tandlæge når mine tænder intet fejler?

Måske tænker du at du ikke behøver at gå til tandlæge. Dine tænder har det jo fint – ingen smerter eller blødninger fra tandkødet. Men her skal du huske at såvel tandpine som blødninger fra tandkødet er symptomer på dårligdomme som kunne have været undgået med en forebyggende indsats.

Når først det begynder at dunke i gummerne, eller tandkødet begynder at bløde og trække sig tilbage således at tandhalsene blottes, vil du have forpasset muligheden for at forebygge syreskaden, tandbylden eller den tandkøds betændelse som giver anledning til disse symptomer. Og så kan din tandlæge faktisk blot søge at begrænse skaden.

Hvis du i stedet vælger at lade din tandlæge efterse og rense dine tænder en eller to gange om året vil du kunne undgå disse dårligdomme. Samtidig øger du dine chancer for at bevare samtlige tænder sunde og stærke hele livet igennem. Ved dit årlige eller halv årlige kontrol besøg får tandlægen nemlig mulighed for at konstatere om der skulle gemme sig ansatser til eksempelvis tandbylder, rodbetændelse, karies eller parodontose på steder du ikke selv kan se – for eksempel mellem dine tænder eller under tandkødets rand.

Tandlægen benytter sig dels af sit eget trænede blik, dels af røntgen apparatur, for at kunne stille disse diagnoser. Og skulle der skjule sig tilløb til sygdomme i tænder eller tandkød kan tandlægen hurtigt iværksætte en forebyggende behandling, så du slipper for i værste fald at skulle af med en eller flere tænder.

Gå til tandlæge centralt i Århus

Leder du efter en dygtig tandlæge i århus kan du med fordel vælge Tandlægerne på Stjernepladsen – læs mere, og book tid online på http://stjerneklinik.dk/