brygudstyr fra albryg

Lav kvalitetsøl med godt brygudstyr

Lav kvalitetsøl med godt brygudstyr

Et brygudstyr der er mindre end det på billedet, kan selvfølgelig gøre det, især hvis du blot vil brygge øl på hobbyplan. I princippet kan du brygge en absolut hæderlig basis øl i dit køkken med en gryde, et termometer og få ingredienser. Hvis dit ambitionsniveau er større er det nødvendigt at investere i et mere avanceret brygudstyr. Det kan f.eks. være fra albryg.dk.

Inden du køber er det en god ide at få råd og vejledning, så du er sikker på at du ender med det helt rigtige brygudstyr som passer til dig og dine ambitioner. Det skal være et brygudstyr, hvor der er plads til at vokse som brygger, men det skal ikke være så stort og avanceret, at du ikke har mulighed for at udnytte kapaciteten.

Kvinderne som ølbryggere

I dag forestiller de fleste sig en mand når de tænker på en brygger, men det har reelt indtil for få hundrede år siden været kvindernes job og ansvar at brygge husets eller gårdens øl. Det var et ansvarsfuldt erhverv da øllet var en af de helt store næringskilder sammen med brød. I nogle perioder blev der drukket op til 5 liter om dagen pr. person. 

Vi har kendt til ølbrygning i Nordeuropa i over 5000 år og på verdensplan i over 8000 år og tilbage i oldtiden var kvinder og ølbrygning omgæret af stor mystik. En kvinde der både kunne føde børn OG brygge en så magisk gylden drik med en skøn virkning måtte være noget helt særligt.

Senere i middelalderen blev ølbrygning overtaget af mænd, som begyndte at producere øl med salg for øje og der blev også dannet byggerlaug, dog mest i byerne, for på landet forsatte kvinderne med at brygge det øl der blev drukket på gården og enhver ung pige der ønskede at blive gift viste hvordan.